Există încă o mulţime de câini fără adăpost ce trăiesc în condiţii insalubre şi pentru care singurul refugiu în zilele reci îl reprezintă câteva cartoane aşezate într-un colţ. Din fericire însă există şi oameni cu inimă mare care se implică în salvarea lor, oferindu-le un adăpost primitor, hrană potrivită şi mai mult decât orice, dragoste necondiţionată.
Acest câine îşi găsise adăpost într-o cutie de carton care îl apăra uneori de vremea neprielnică de afară. Nu întotdeauna primea resturi de mâncare pentru a se hrăni, de aceea era bolnav, trist şi singuratic. Întâmplarea a făcut ca într-una din zile, când a revenit la adăpostul lui din carton, să nu mai găsească nici perna pe care dormise până atunci şi nici castronul în care ocazional primea mâncare de la oamenii din zonă.
Din fericire, în acea zi, o persoană s-a apropiat de el cu speranţa că îi va putea lua de acolo pentru a-i acorda îngrijirile necesare. La început a fost destul de speriat, însă după ce a văzut că tânăra din faţa lui nu îi este duşman a acceptat să iasă din cutie şi să primească mângâierile celei care dorea să îi ia pentru totdeauna din acel loc nepotrivit.
Căpătând încredere, câinele a urcat în maşină şi a fost dus la locuinţa salvatoarei lui unde a fost îmbăiat, hrănit şi a primit toate îngrijirile necesare. Nu se ştia exact vârsta pe care o avea, aceasta fiind aproximată undeva la 5-6 ani şi nici dacă avusese vreodată stăpân datorită lipsei cipului de identificare. Pentru că patrupedul avea o dermatită alergică au fost necesare îngrijiri suplimentare cu medicamente şi şampoane potrivite pentru ca blana să crească în zonele afectate.
După ce şi-a recăpătat forţele, patrupedul a fost capabil să-i ofere stăpânei primul surâs de mulţumire şi a ajuns să se joace cu multă energie alături de noii săi prieteni, alte animalele ce fuseseră salvate şi se aflau în grija voluntarilor “Howl of a dog”. Acum are tot ce îi lipsea odinioară pe stradă şi anume: dragoste, hrană şi o casă primitoare.
Sursă: www.livebiz.ro

Categories: Video