Concursul de intelegenta al secolului
Protagonisti: Dalai Lama si Sylvester Stallone.
Conditii: nu se scoate nici un sunet, doar prin mimica.
Incepe concursul….
Dalai Lama ii arata lui Sylvester Stallone un deget, dupa o jumatate de ora de gandire Sylvester Stallone ii arata lui Dalai Lama doua degete….
Dalai Lama se concentreaza si dupa o ora de gandire ii arata lui Sylvester Stallone trei degete… Sylvester Stallone se ridica, face niste miscari usoare de relaxare, 20 de flotari si, dupa 3 ore de gandire, ii arata lui Dalai Lama pumnul….
Dalai Lama da semne de nervozitate, transpira abundent, cere prin semne time-out, intra in pozitie de yoga si dupa 4 ore de concentrare ii arata lui Sylvester Stallone un mic cerc facut din degetul aratator si cel gros….. Sylvester Stallone dupa semnul facut de Dalai Lama are o reactie necontrolata, incepe sa rada si cu ultimile puteri ii arata lui Dalai Lama un cerc imaginar desenat in aer de diametru evident mai mare…..
Dupa acest ultim gest Dalai Lama incepe sa planga, se prabuseste psihic si fizic, si-si recunoaste cu fair-play infrangerea….
La final, conferinta de presa: presa il intreaba pe Dalai Lama semnificatia gesturilor si motivul pentru care s-a dat batut…
Dalai Lama explica: “La inceput m-am gandit la unitate si i-am aratat un deget, dar Sylvester Stallone foarte inteligent mi-a replicat cu dualitatea (2 degete); m-am concentrat si am crezut ca gasesc solutia castigatoare aratandu-i trinitatea (3 degete) dar raspunsul lui Sylvester Stallone a fost naucitor, mi-a aratat pamantul (pumnul). Am intrat in starea de yoga, m-am concentrat la maxim si i-am aratat soarele, dar geniul lui Sylvester Stallone m-a biruit desenandu-mi universul, ceea ce m-a facut sa ma recunosc invins.”
Presa il intreaba pe Sylvester Stallone semnificatia gesturilor sale: “Ei bine, se destainuie Stallone, al dracu’ nesimtit imi arata mie ca-mi baga un deget in c*r, atunci i-am spus ca eu ii bag doua degete, dupa care m-a enervat rau de tot cand mi-a zis ca-mi baga trei degete in c*r, si i-am zis ca-i bag tot pumnul. Apoi el mi-a aratat ca nu incape, ca are gaura mica si i-am aratat printre hohote de ras ca se aranjeaza si i-o fac atat de mare desenand in aer un cerc imaginar. Cred ca s-a speriat si s-a declarat invins. Atat am avut de declarat!”