La un congres de medicina un rus si un roman povestesc marile lor realizari in domeniu. Rusul ia cuvantul si se apuca sa le povesteasca:
“Mama mea lucreaza la un colhoz si intr-o zi cand depanusa porumb ii sare o aschie metalica in ochi si ii strapunge cristalinul. Dupa ce a fost la mai multi doctori si in final a ajuns la mine la Maskva. Am luat un ochi de sticla, i-am facut un nou cristalin dintr-o foita de staniol de la un pachet de tigari. Dupa o saptamana avea secretie lacrimala, dupa alte doua incepuse sa clipeasca, dupa o luna distingea lumina de intuneric iar acum, dupa sase luni citeste fara ochelari.”
Aplauze peste aplauze. Vine si randul romanului:
“Varul meu lucra intr-o zi la semanatoare. A constatat ca ceva nu merge bine si s-a dat jos sa regleze ceva la un abataj.
Nu a fost atent si si-a prins penisul intr-o curea de transmisie. Penisul i-a fost retezat de la jumatate. A fost pe la mai multi doctori si in final a ajuns la mine, la Bucuresti. I-am sacrificat un deget de la mana, i-am dat o gaura in mijloc, am facut noi insertii musculare si l-am atasat penisului. Dupa doua saptamini urina fara probleme, la doua luni a avut prima erectie iar
acum are doi copii frumosi si sanatosi”
Aplauze peste aplauze. Rusul se enerveaza si incepe sa rada in hohote:
“Auzi la asta! Cine a mai vazut asa ceva?”.
La care romanul spune:
“Mata, cu ochiul ala de sticla!”