O asistenta medicala s-a apropiat de patul batranului. Langa ea era un barbat la vreo 30 de ani.
“Fiul tau este aici.” – a spus femeia batranelului aflat pe moarte.
Ea a fost nevoita sa repete cuvintele de mai multe ori… apoi ochii pacientului s-au deschis. Sedat din cauza durerii pe care o suferea, el a vazut vag un tanar in picioare in fata lui. A intins mana… tanarul i-a luat mana in palmele lui, strangand usor pentru a ii transmite un mesaj de dragoste si incurajare.
Asistenta medicala a adus un scaun pentru ca barbatul sa poata sta langa pat. Toata noaptea, acesta a stat in salonul slab luminat, tinand mana batranului si vorbind cu el.
Ocazional, asistenta venea prin salon pentru a verifica starea pacientului. Ea a sugerat barbatului sa se mute intr-un pat si sa se odihneasca pentur o vreme, insa tanarul a refuzat-o.
Din cand in cand, barbatul ii mai povestea cate ceva. Batranelul nu zicea nimic, doar isi tinea fiul strans de mana. La rasarit, omul a murit… Tanarul i-a lasat mana si a mers pentru a vorbi cu asistenta. In timp ce ea se ocupa de acte, el astepta cu capul plecat. Apoi, el nu a mai rezistat si a decis sa o intrebe.
Barbatul: “Cine era acel batran?”
Asistenta (foarte surprinsa): “Tatal dumneavoastra.”
Barbatul: “Nu… nu este tatal meu. Nu l-am vazut in viata mea.”
Asistenta: “Atunci de ce nu mi-ati spus asta in momentul in care v-am dus la el?”
Barbatul: “Mi-am dat seama imediat ca este o greseala, insa am stiut ca are nevoie de fiul sau… iar fiul sau nu a fost langa el. Cand am realizat ca este prea bolnav pentru a isi da seama daca sunt sau nu fiul sau, am decis sa raman… stiind cata nevoie avea de cineva.”
Singuratatea este dificila. Data viitoare cand cineva are nevoie de tine… doar ramai langa el.

sursa: www.kudika.ro