O tânără drăguţă a postat următorul mesaj pe un forum popular:
Titlu: Ce ar trebui să fac ca un tip bogat să se căsătorească cu mine?
… voi fi sinceră în acest mesaj.
Împlinesc 25 de ani în acest an. Sunt foarte frumosă, am gusturi bune şi sunt stilată. Aş dori să mă căsătoresc cu un tip cu un salariu anual de 500 de mii de dolari sau mai mult.
S-ar putea să-mi spuneţi că-s lacomă, dar un salariu anual de 1 milion de dolari este considerat ca fiind un salariu de clasă de mijloc în New York.
Cerinţa mea de fapt nu este mare! Există cineva pe acest forum care are un venit de 500 de mii de dolari anual? Sunteţi cu toţii căsătoriţi?
Aş vrea să întreb: ce ar trebui să fac ca să se căsătorească cu mine o persoană bogată?
Printre bărbaţii cu care am ieşit, cel mai bogat avea un venit anual de 250 de mii de dolari.
Dacă cineva vrea să se mute în zona rezidenţială din vestul New York-ului, 250 de mii de dolari anual nu-s de ajuns!
Sunt aici ca să pun câteva întrebări:
1) Ce zone frecventează cei mai mulţi burlaci bogaţi? (Vă rog lăsaţi mai jos o listă cu numele şi adresele de baruri, restaurant, săli de sport etc.)
2) Ce grup de vârstă ar trebui să vizez?
3) De ce cele mai multe soţii de bărbaţi bogaţi arată mediocru? Am întâlnit câteva femei care nu arată prea bine şi nici nu sunt foarte interesante, dar sunt capabile să se căsătorească cu bărbaţi bogaţi.
4) Cum vă decideţi care poate fi soţia voastră şi care poate fi doar prietenă? (Obiectivul meu acum este de a mă căsători)
“Publicat de Dna. Drăguţă”

________

Un răspuns filosofic de la CEO-ul J. P. Morgan:
Ţi-am citit postarea cu mare interes. Cred că există multe fete ce au întrebări asemănătoare cu ale tale… Te rog dă-mi voie să analizez situaţia precum un investitor profesionist.
Venitul meu anual este peste 500 de mii de dolari, ceea ce îndeplineşte dorinţele tale, aşa că nu-mi pierd vremea fiind aici şi scriindu-ţi.
Din punct de vedere al unui om de afaceri, este o decizie foarte proastă să mă căsătoresc cu tine. Răspunsul este simplu, să-ţi explic:
Punând detaliile la o parte, ceea ce încerci tu să faci este un schimb de frumuseţe pentru bani: persoana A oferă frumuseţe şi persoana B plăteşte.
Cu toate acestea, există o problemă aici: frumuseţea ta va dispărea, dar banii mei nu. De fapt, venitul meu anual cel mai probabil va creşte de la an la an…
Prin urmare, din punct de vedere al economiei, eu sunt într-o constantă apreciere, iar tu într-o constantă depreciere. Şi nu-i vorba de o depreciere normală, ci una exponenţială. Adică în 10 ani valoarea ta va fi scăzut groaznic!
În termenii folosiţi pe Wall Street, fiecare tranzacţie are o poziţie, iar posibilitatea ca eu să mă căsătoresc cu tine are o “poziţie de tranzacţie”.
Dacă valoarea tranzacţiei scade, noi o vindem şi nu e o idee bună să ţinem marfa pentru mult timp pe loc – asta se întâmplă şi cu căsătoria pe care tu ţi-o doreşti. Ar putea fi puţin dur ceea ce-ţi scriu, dar o decizie înţeleaptă este să scapi rapid de marfa care se depreciază.
Oricine are un salariu de peste 500 de mii de dolari anual nu este prost; noi am ieşi cu tine, dar nu ne-am căsători cu tine. Te-aş sfătui să nu mai încerci să te căsătoreşti cu un bărbat bogat. Şi apropos, e mai uşor să devii chiar tu un om cu 500 de mii de dolari salariu anual decât să păcăleşti un om care are deja aşa un salariu.
Sper că acest răspuns ţi-este de ajutor,
semnat CEO al J.P. Morgan