Animalele care trăiesc în adăposturi improvizate sunt de cele mai multe ori lipsite de libertate, de hrană şi de o îngrijire corespunzătoare. Multe dintre ele ajung să nu mai aibă nicio şansă de supravieţuire cu excepţia celor care sunt salvate la timp de oameni cu inimă mare şi care sunt capabili să iubească necondiţionat. Imaginile din acest filmuleţ vorbesc de la sine.
Căţeluşa din aceste imagini a fost salvată de voluntarii asociaţiei „Howl of a dog”, după ce trăise o perioadă lungă de timp într-o cuşcă murdară. Datorită alimentaţiei necorespunzătoare era slăbită şi deshidratată, dar cel mai grav era faptul că până şi organele interne, în special ficatul, îi fuseseră afectate. Blana îi era extrem de murdară, plină de purici şi căpuşe cu vizibile răni la suprafaţa pielii.
Theia uitase ce înseamnă să trăieşti cu adevărat şi deşi se poate spune că „a avut o viaţă de câine”, niciun animal nu ar trebui să aibă parte de un asemenea tratament. Salvată din cuşca de beton în care trăise până atunci, căţeluşei i s-au acordat mai întâi îngrijirile medicale care erau prioritare, a fost igienizată şi hrănită corespunzător.
După o lună, când Theia şi-a recăpătat forţele, a avut şansa să simtă iarba proaspătă, mirosul florilor şi bucuria de a alerga în libertate într-un spaţiu generos. Acum se bucură de viaţă şi de tot ce o înconjoară. Viaţa în suferinţă în vechiul adăpost este acum de domeniul trecutului, iar căţeluşa este fericită în noua ei casă, una mult mai primitoare ca cea de dinainte.
Bucurându-se de îngrijire corespunzătoare şi de multă dragoste, căţeluşa s-a recuperat atât fizic cât şi emoţional. Viaţa în libertate a transformat-o într-o căţeluşă fericită şi plină de energie. Privirea patrupedei de la final spune totul.
Sursa: LiveBiz.ro

Categories: Video